2020 Zip Zapper :: virtuaalihevonen

UUSI OSOITE, SAMA OMISTAJA!Päivitäthän linkkisi, kiitos!Zip Zapper

Virallinen nimiZip Zapper "Zappa" Syntymäaika 05.05.2010, 10v (satunnainen)
Rotu, sukupuoliKanadanpuoliverinen, ruuna Rekisterinumerot VH19-263-0002, #PKK3364
Väri, säkä Villiruunikko (Ee/A+), 160cm Tuonut Anne (VRL-06858) / Seppele
Painotus Yleispainoteinen Omistaja Elisa Varrio VRL-14873
Koulutustaso VaB, 130cm, CIC3 Saavutukset -

05.04.2020 Rate My Ponyssä palkittu 3 star prospect -palkinnolla (1084p)kuvat © 1, 2 ja 3. Anne L

Jälkeläiset

Zappalla on 3 kappaletta pakasteita jäljellä.

00.00.0000 rotu-t/o. nimi (palkinto/montako sijaa per laji) emä. om.

Sukutaulu

Sukuselvitys

Zappan lyhyt historiikki

Zappa tuli myyntiin Hiekka-Ahon hevosvälityksen kautta keväällä 2020. Ruunaa kuvailtiin myynti-ilmoituksessaan näillä sanoilla.
"Zappa on letkeäliikkeinen ruuna, joka on kuitenkin omapäinen ratsastettava. Moodi vaihtelee jäykästä arastelijasta aina kilarikohtauksiin saavaan sätkijään saakka. Laukkaa melko pienesti, hyppää isosti." (AnneL.) Ennen myyntiin päätymistään ruuna oli asustellut Seppeleessä muutaman vuoden toimien näppäränä kuljettimena, joka oli kuitenkin ollut ratsastuskoulukäyttöön sopimaton hermoiluineen. Ruuna oli ennemmin yhden ihmisen hevonen ja nautti huomattavasti enemmän rauhallisesta ja muuttumattomasta ympäristöstä, kuin alati vaihtuvista ratsastajista. Vaikka ruunasta ei ratsastuskouluhevosta tullutkaan, oli sillä uskomaton palo esteille. Sen laukka oli ehkä verrattaen pientä, mutta imu esteille oli suuri, vaikkei se teknisesti kaikkein taitavin hyppääjä ollutkaan. Kapasiteetikas ruuna kuitenkin oli erittäin kehityskelpoinen yksilö, josta joku onnekas saisi varmasti hienon ratsun itselleen.

Zappa on..

Zappa on luonteeltaan kuuliainen, mutta melkoisen temperamentikas herrasmies. Se menettää hermonsa helposti ja antaa niin näkyä kuin kuulua närkästyksensä. Hermostuessaan sillä on tapana aloittaa heittelemällä päätään ja puremalla kiinni kuolaimeen. Mikäli hermoilu tästä eteenpäin jatkuu, Zappa esittelee pukkisarjan, josta moni rodeohevonenkin olisi kateellinen. Ruunan kanssa tarviikin ihmeliimaa ja rautaisia hermoja, jotta moinen tahtojen taistelu saadaan muutettua harmoniseksi yhteiseloksi. Kenkkuilun vastapainoksi Zappa on äärettömän ketterä, voimakas ja sen esteäly on vertaansa vailla. Ruuna ylittää esteen kuin esteen välittämättä siitä pysyykö ratsastaja kyydissä vai ei. Zappalla toimii mukavasti kaikissa askellajeissa, vaikka sen ravi melkoisen pomppuista kyytiä onkin.

Zappa on rohkea, eikä se pelkää tuulessa lepattavia pressuja tai hölmöile peilien edessä. Hoidettaessa se on muillakin osa-alueilla melkoisen harmiton tapaus, eikä kyttää kummemmin kengittäjää tai eläinlääkäriäkään. Zappan normaalit hoitotoimenpiteet sujuvat kivuttomasti ja ruuna onkin monen tallityöntekijän suosikki helpon käsiteltävyytensä vuoksi. Ruuna on kuitenkin suhteellisen herkkä, älykäs ja varustettu norsun muistilla. Mikäli ruuna on keksinyt pitää jotain ihmistä kusipäänä, se tulee pitämään kyseistä ihmistä kusipäänä aina. Ruuna kohtelee epätoivottuja kaksijalkaisia kääntämällä takapuolensa niitä kohtaan ja nostamalla takajalkaansa varoittavasti ylöspäin. Luimimista pidemmälle ruuna ei kuitenkaan etene kenenkään kanssa.

PALKINNOT

05.04.2020 Rate My Ponyssä palkittu 3 star prospect -palkinnolla (1084p)

Näyttelyt
PKK
1) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
2) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
3) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
21) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
22) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
23) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija

Jaosten alaiset kilpailut
ERJ - esteratsastus
1) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
2) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
3) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
21) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
22) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
23) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
KERJ - Kenttäratsastus
1) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
2) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
3) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
21) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
22) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
23) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
KRJ - Kouluratsastus
1) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
2) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
3) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
21) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
22) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
23) 00.00.0000 - paikka - jaos - taso - (sija )
Villit kilpailut

Esteratsastus, Ruunaan Malja

11.04.2020 - Ruunaankosken tila - 130cm - (3/14)

laji, kisasarja

00.00.0000 - paikka - taso - (sija )

Uusin teksti ylimpänä.

11.-12.04.2020 Ruunaan Maljan 1. osakilpailu, puhelu äidin kanssa

"Mites meni?" Äidin ääni kysyi puhelimessa. "Oottekin olleet koko viikonlopun siellä reissussa, missäs se nyt olikaan? Ruusu..Ruun.. Mikä lie."
"Ruunaankoskella", vastasin väsyneesti. "Oltiin Ruunaankoskella ja hypättiin eilen 120cm ja 130cm luokat. Ihan jees, mutta huomaa kyllä, ettei ole tuttu kaveri mukana."
"Kerros tarkemmin?" Äiti kehoitti. "Hienosti se varmasti meni! Tuliko rusetteja?"
"Ekassa me oltiin vasta kolmansiatoista ja starttaajia oli alle kakskyt eli se meni ihan perseelleen", mumisin. "Mutta ei meillä tullu ku yks puomi alas, mikä oli melko ihme kun se meno oli ihan perseestä."
"Mmhmh", äiti vastasi tyytymättömänä.
Inhotti tuottaa pettymys vanhemmille, jotka satsasivat harrastukseeni niin paljon aikaa ja rahaa. Ei minulla olisi ikipäivänä varaa harrastaa tällä tasolla, tai ylipäätään ollenkaan ilman vanhempien rahallista tukea.

"Toinen luokka meni kyllä paremmin", kerroin yrittäen piristää äitiä. "Oltiin kolmansia ja perusradalta nollat, uusinnassa tokavikalta tippu puomi ja se sitten tiputti meidät kolmansiksi, muuten oltais taisteltu ihan kärkisijoista!"
"Okei", äiti vastasi. "Eli jotain toivoa kuitenkin, eikös se ollut teidän ensimmäinen satakolmekymppinen rata kisoissa?"
"Oli joo", kerroin hivenen ylpeänä. "Sunnuntaina oli sitten sama edessä ja oltiin viidensiä. Sama ongelma oli kuin lauantain tokalla radalla.."
"Eli uusinnassa puomi alas?" Äiti kysyi.
"Niin", myönsin harmistuneena. "Mutta muuten meni kyllä paremmin, Zappa oli ehkä vähän väsynyt."
"Kyllähän se tuollainen pitäisi jaksaa!" Äiti kivahti. "Lisää treeniä vain alle, niin alkaa sujua. Joko ilmoittauduit Ruotsiin?"
"Joo, Hannaby Hanami Week odottaa", sanoin jännitystä äänessäni.

08.04.2020 Ruunaan Maljan 1. osakilpailun valmistava treeni

"Pohje kiinni ja älä anna sen tehdä nuin", Veera huusi Mintulle. "Eteen, eteen, karjaise sille!"
Minttu yritti roikkua Zappan kyydissä apinanraivolla, mutta löysi itsensä jälleen kentän pohjalta. Ruuna rallitteli ympäri maneesia ja pukitteli mennessään piereskellen rumasti. Minttu nousi seisomaan ja pudisteli enimmät liat vaatteistaan. Kylkeen sattui ja harmitti niin, että melkein itketti.
"Varo Jenna!" Minttu huusi, mutta liian myöhään.
Zappa pyyhälsi Jennan ratsastaman Kostin ohi aivan liian läheltä. Kosti nousi pystyyn ja Jenna mätkähti maahan.
"Ei jumalauta, mitkä kauhutreenit nämä olikin?" Veera mutisi itsekseen.

Kun Zappa ja Kosti oli saatu kiinni ja ratsastajat takaisin selkään, oli aika yrittää pystyesteen ylittämistä uudelleen.
"Käännä Minttu se vaikka vähän lyhyemmällä tiellä, ettei sillä jää aikaa tuollaiselle!" Veera ohjeisti.
Zappalla oli valitettavan paha tapa kehittää itselleen tekemistä, mikäli siltä ei koko ajan vaatinut jotain. Zappa alkoi heiluttelemaan päätään uhkaavasti ja yritti purra kuolaimeen kiinni. Minttu napautti ruunaa raipalla ja muistutti sitä kulkemaan eteenpäin paikalla polkemisen sijaan. Ruuna närkästyi ja liimasi korvat pitkin niskaansa, mutta hyppäsi kuin hyppäsikin esteen yli. Se heilautti päätään ärtyneesti, mutta jatkoi silti etenemistään. Minttu uskalsi hädin tuskin hengittää. Tämän ruutitynnyrin kanssa pitäisi startata viikonloppuna estekilpailuissa, vaikkei kotonakaan oikein sujunut.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus congue, ante ut pellentesque facilisis, sem velit scelerisque ligula, eu lobortis mi nisi sed felis. Quisque sagittis lorem quis diam tempor, sed cursus erat dapibus. Ut vel dignissim erat, non rutrum erat. Donec varius quis urna id euismod. Vestibulum fringilla elit ornare, vulputate nisl in, volutpat diam. Quisque ut volutpat dui. In pulvinar felis ut tortor ullamcorper sollicitudin. Quisque sollicitudin nulla vel nisl commodo interdum. Praesent hendrerit urna vel diam varius, vitae placerat urna interdum. Donec placerat, orci a ultrices egestas, massa purus pretium dolor, id cursus ligula enim quis magna.

Pellentesque nec nunc lorem. Sed vitae justo sit amet dui scelerisque porttitor eu in ex. Suspendisse dignissim mauris at turpis cursus, in vestibulum velit fringilla. Nullam lacinia tellus malesuada, suscipit magna a, dapibus dui. Phasellus convallis sapien vel lacus aliquet scelerisque. Maecenas congue sem sit amet purus sollicitudin, in vulputate sapien blandit. Mauris nec fringilla erat. Donec rutrum imperdiet quam, a volutpat ante porta non. Donec commodo erat velit, gravida aliquam magna accumsan eget. Morbi ultricies tincidunt dui dapibus convallis. Fusce tincidunt hendrerit rutrum. Nulla pretium sit amet elit a iaculis. Aliquam pretium ipsum a gravida consectetur. Vestibulum faucibus mattis urna quis feugiat.

Ulkoasu © M Layouts | Taustakuva Pixabay | Muokkaukset ja tekstit VRL-14873
Tämä on virtuaalitalli - This is a sim game stable | virtuaalihevonen - a sim-game horse